home register FAQ memberlist calendar

Go Back   Turbobricks Forums > Mechanical > performance & modifications

 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 08-31-2020, 03:00 AM   #1
adamdrives
Board Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: San Jose
Default iPd T cam slow off the line

Hey guys, I put an ipd turbo cam in my 740 over the weekend and am a little puzzled by the results. Before install the car was very zippy from a stop. I had set WG preload to 10 ps, verified by calibrated gauge. With the cam installed, and ignition timing at 12*, the car is comically slow off the line--it feels gutless until 3k or so, when it takes off. It definitely pulls harder on the highway, but is very, very slow off the line, even with brake boosting. I've searched around and experiences seem to vary. I just watched a video of a stock, mbc and T cam equipped 940 spinning through 1st and netting a 6 second 0-60--that would be impossible in my car. Is it normal to lose much low end?

My plan is to make sure the harmonic balancer hasn't slipped and the timing marks are accurate, but it seems odd that power was okay before. I tried advancing the adjustable gear 2 and then 4 degrees, which made no noticeable difference. Valve clearances were all between .014-.018 when I installed the cam. Any ideas?
__________________
Feedback thread
78 242 DL 189k
83 245T+IC 136k
99 V70R 163k lazer blue
05 S60R 161k sapphire/nordkap
08 S80 V8 109k
adamdrives is offline   Reply With Quote
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 04:11 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.